domingo, 17 de enero de 2010

carta publicada el 24 de Octubre de 2009 en el Diari de Tarragona

http://www.diaridetarragona.com/blogs/cartasaldirector/035781/deu/ho/vulgui#

‘Déu no ho vulgui’
Ricardo Marcos Sevil - 24/10/2009 17:06

Sóc veí de la Vall de l’Arrabassada i exposaré les necessitats i comentaris rellevants per al barri:
1. És necessària la instal·lació de diferents passos elevats per fer disminuir la velocitat dels vehicles, ja se n’ha instal·lat un a la Via Augusta però la problemàtica no s’ha solucionat a l’interior del barri, amb l’agreujant que les vies on hi ha excés de velocitat són les paral·leles al parc, amb el risc que algun nen pugui ser atropellat (Déu no ho vulgui).
2. Parlant del parc, reclamo que les zones infantils siguin segures (per exemple, amb terra de goma).
3. Que la nostra Vall és, de llarg, la zona amb més natalitat de Tarragona i com a tal hauríem de disposar de més ajudes i serveis per a les famílies, com ara més places de guarderia pública, instal·lacions esportives municipals, centre cívic, etc. 4. I, doncs, què passa els dies que hi ha partit del Nàstic? Amics, ens és impossible aparcar. Podria entendre aquest inconvenient, si no fos perquè la gent aparca al passos de vianants, línies grogues, damunt les voreres, a les cantonades impossibilitant la visió a les cruïlles, i mentrestant la Guàrdia Urbana només fa que ordenar el trànsit perquè la gent no arribi tard al partit.
5. També faig una petició als veïns d’altres zones de Llevant que fan el seu recorregut a casa passant pel nostre barri i utilitzant els seus serveis com el del supermercat, que no aparquin en dobles fileres ni al pas de vianants, ni a les cruïlles, ja que qui pateix el seu incivisme som nosaltres i poc els importa per on hagin de passar els cotxets dels nens o els minusvàlids. Espero que la Guàrdia Urbana en prengui nota. Gràcies.

4 comentarios:

  1. Este buen amigo y vecino escribió esta carta en el Diari de Tarragona, después agregó una segunda parte y realmente expone muchas de las necesidades que tenemos en la Vall. Gracias, Richar

    ResponderEliminar
  2. Gracias Roberto. Te felicito por la iniciativa. Si puedes cuelga la versión original de la carta, creo que te la envié.
    Un abrazo. Rik

    ResponderEliminar
  3. Sóc veí de la Vall de l’Arrabassada i pel que fa al primer punt de la carta publicada al Diari de Tarragona, estic totalment d'acord en regular la velocitat dels vehicles a tota la Vall. La idea dels passos de vianants elevats o les bandes sonores és correcta i força eficient , adjectius que no qualifiquen les mesures adoptades al carrer Joan Fuster.
    Les pràctiques urbanístiques que s’han realitzat, i s’estan realitzant, en aquest carrer per regular l’excés de velocitat sobrepassen tota lògica i escapen a qualsevol model urbanístic que persegueixi dotar de fluïdesa i seguretat al trànsit de vehicles i vianants.
    Un carrer que era una de les artèries principals d’accés a la Vall ara resta atapeïda de senyals duplicades, uns passos de vianants exagerats que entorpeixen el trànsit, i els accessos als aparcaments comunitaris, i finalment tot això és coronat per tres rotondes força contínues . En el millor dels casos s’ha aconseguit que ara els vehicles estacionen en doble fila en el MIG DE LA VIA PÚBLICA, que la velocitat es practiqui pels carrils de la dreta, amb el conseqüent perill per als ciutadans que volen creuar el carrer, i que, amb la nova rotonda, circular per aquest carrer esdevingui una gimcana diària; és a dir, quan hi ha cotxes en doble filera has de passar fent esses per sortejar els cotxes per un costat i les illes o refugis de vianants per l’altre, algú creu de debò, que això és incrementar la seguretat viària??
    Espero que les mesures que s’hagin d’adoptar en un futur en d’altres indrets de Tarragona siguin més afortunades i eficaces.

    ResponderEliminar

Este blog persigue la mejora de las condiciones de las personas que viven en la Vall de l'Arrabassada de Tarragona. Son bienvenidas todas las observaciones, sugerencias y reivindicaciones que beneficien a las comunidades residentes en la Vall.